Obiceiuri/Placeri

  • De ceva timp incoace merg aproape zilnic intr-o librarie cunoscuta, comand un ceai verde cu iasomie si citesc cateva pagini din Jurnalul lui Jeni Acterian. E ciudat, dar n-am vrut niciodata sa cumpar cartea, pentru ca n-as putea s-o citesc decat acolo. In spatiul acela calduros cu fotolii albe si jazz in surdina, unde librarii sunt simpatici si-n aer simti miros de hartie proaspata. Imi place sa merg singura, e-o placere egoista de blonda rasfatata.
  • Port foarte rar pantaloni. Caci imi vine greu sa ma despart de rochii, chiar daca-i iarna si-un ger de crapa pietrele. M-am obisnuit asa, cu rochii de culoarea untului in zile cu soare timid si buline vintage cand vreau sa ma-nveselesc.
  • Nu am bijuterii. Nu-mi plac, nu m-au atras niciodata. Am doar un colier de perle de la mama, pe care-l port cand si cand la serate de budoair. In schimb, nu pot rezista unui ceas barbatesc. Tocmai de aceea cred ca cel mai de pret obiect al meu e Atlanticul de la bunicu’.
  • Uneori, vreau sa fiu singura zile intregi, sa stau la mansarda si sa visez, sa-mi impart singuratatea intre canapea si fotoliu. S-ascult muzica ce-mi place, sa gatesc pana tarziu, sa ma bucur de ce-am in suflet si de mine.
  • Imi place sa iau micul dejun cu el. Sa ne trezim dimineata devreme si sa gatim impreuna, sa bem prosecco in loc de ceai, sa-l sarut apasat in coltul gurii pentru ca stiu ca ala e locul lui preferat.
  • Cateodata, seara tarziu, imi pun variatiunile Goldberg si-aprind o tigara. Functioneaza ca un panaceu pentru o zi proasta, pentru o durere in piept sau vreun gand anost. Stau asa minute-n sir, pana tigara se face scrum si mintea mea lasa de-o parte tot ce-i gri si plicticos.
  • Ma gandesc sa plec pentru o vreme undeva departe si gandul asta-i tot mai prezent in mintea mea de ceva timp incoace. Las dorinta asta suspendata intr-un colton al sufletului. Caci cred cu tarie ca toate lucrurile au un timp al lor ce nu trebuie fortat.

4007 Comments