No products in the cart.

Dimineata de octombrie

M-am trezit si picurii loveau incetisor in fereastra mansardei. Era semi-intuneric, abia ce ziua isi facea loc si patul parea mai moale ca oricand. Visasem pesemne ceva frumos, caci aveam un zambet tamp pe fata. Trag cu urechea la ploaia ce se scurge pe pervaz si ma cuprinde un sentiment placut. Deschid fereastra si-un aer rece, tomnatec inunda dormitorul. Il inspir adanc in plamani si il las sa stea acolo, sa alerge prin mine pret de cateva minute.

Ma inspectez rapid in oglinda. Corp de fatuca in chiloti de barbat. Ii purtam des lenjeria. Imi placea, ma facea sa dorm bine. Parul blond valvoi in cap si-aceasi vanataie de care nu mai scap pe glezna stanga. Sunt tot eu si parca nu prea. Dau drumul la muzica si incep sa  dansez prin casa. Pun de-un ceai si ma gandesc ce sa fac.

E duminca si e bine. Miroase a fum si-a frunze uscate si totul are nuante de portocaliu. Asta o fi toamna aia minunata din mintea mea? Soarele ce-ncepea sa impinga norii la o parte imi confirma ca da. Ma-ndeamna sa ies afara, sa alerg prin balti si frunze umede, sa beau o cafea fierbinte in timp ce iau la pas aleile parcului. Asa ca, imi pun un o rochie si-un pulover, o carte in geanta si ma grabesc sa ies pe usa. Plec, habar n-am unde. Dar o sa fie soare.

2026 Comments