Constatări

tumblr_lxzp4xcjes1qaj54do1_1280De mai bine de 10 luni cuvintele au tăcut. N-am mai scris nimic. Toată lumea întreabă, toată lumea așteaptă un răspuns. Despre ce să scriu? Sufletul meu a făcut zigzaguri, a trișat, a mințit, s-a prefăcut și treptat, treptat a amuțit. N-am nicio poveste cu happy-end de spus. Nu-s nici tristă, nici fericită. Trăiesc într-o mediocritate sentimentală, unde totul pare a fi bine, pentru că în esență nimic nu merge prost. Totul e la fel, nu s-a schimbat nimic. În afară de vârsta din buletin. Progresia aritmetică din actul de identitate e singurul lucru care uneori mă aduce la realitate. Încotro mă duc? La ce sper? Ce să (mai) iubesc?

M-am raportat la iubire ca la unicul salvator. Mi-am zis mereu că trăim ca să iubim. Și că restul vine undeva după virgulă. Am iubit cu-atâta patimă și dor, am șters cu buretele și-am luat-o de la capăt ani la rând, în suflet cu același desen. Același contur, același corp, aceleași mâini. Niște degete lungi care mi-au strâns palmele, sânii și inima. Și-acum încontro? N-am nici hartă, nici busolă, nici instincte ascuțite. Încă mă încred în ce-am în suflet, oricum ar fi el azi. Și-n trupuri care se caută pe întuneric. Poate la un moment dat ele vor fi salvarea sau tortura. Cine știe. Între timp, mai încerc, mai exersez, mai învăț. Iubirea e o lecție permanentă, fără profesor sau manuale. Iubirea e autodidactă, implacabilă, nerăbdătoare să te pună la punct ori de câte ori ți se pare că deții controlul. Fals, niciodată nu posezi iubirea, ea te posedă până la ultima picătură.

This entry was posted in Ganduri blonde and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Constatări

  1. Imi place foarte mult blogul tau ,povestirile tale ,felul cum scrii ..Sunt sigura ca o sa sa-ti regasesti ”drumul” si o sa ne scrii in continuare. :)

  2. Carpe.diem says:

    Din toate sentimentele vii, facatoare de cuvinte potrivite, jur ca iubesti ca un barbat!iar daca si esti femeie,cat de minunata poti sa fii sa fi trait atat incat sa simti toate aceste cuvinte ?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*